Господин Марешки, от кои партии очаквате подкрепа утре в

...
  Господин Марешки, от кои партии очаквате подкрепа утре в
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Очаквам утре комисията по отбрана да приеме нашия мораториум върху новите военни сделки

 
Господин Марешки, от кои партии очаквате поддръжка на следващия ден в Комисията по защита за мораториума, който ВОЛЯ внесе, върху покупко-продажбите за два военни кораба и друга бойна техника?
Ако има разсъдък, в случай че партиите от статуквото в действителност мислят за българския народ, всички ще гласоподават за нашия мораториум. Очаквам цялата комисия да поддържа това решение. Ще бъде знак за огромно геройство, в случай че и депутатите на Каракачанов покажат грижа за българския народ, а не за непознатите стопански системи.
Българска социалистическа партия от известно време също заговориха, че са срещу. Очаквате ли да изразят позицията си и с гласоподаване в комисията?
Призовавам ги към този момент да работят. Няма потребност единствено от думи. Те в действителност в последно време поддържат нашата позиция, само че по този начин и не внесоха нищо в Народното събрание. Само ние подготвихме и внесохме проекто -решение. Така че следва да забележим до каква степен са откровени с хората. Спомнете си, че и преди са говорили по какъв начин са срещу тези покупко-продажби, а в залата гласоподаваха за. Дано към този момент имат една позиция и то вярната.
Защо толкоз държите военните покупко-продажби да не се осъществят?
Да не се осъществят в този момент!  Както постоянно споделям, тези пари са нужни за опазването на здравето, за безработните, за възобновяване на бизнеса. Не е моментът да се харчат нови милиарди за оръжия. Ще пристигна и това време. Но първо би трябвало да се повдигне, и то несимволично, финансовото състояние на всички българи! Докато има и един на ръба на бедността, до момента в който има фалиращи дребни и междинни компании, не може да се дават толкоз пари на доста по-силни стопански системи от нашата - на Съединени американски щати, на Германия... Нали знаете, че с милиардите за самолети бедна България подари 4 000 нови работни места на Съединени американски щати! И Тръмп се хвалеше с това! Аз желая ние да отваряме нови производства, да подобрим секторите, които са в рецесия. Не може страна със слаба стопанска система да харчи милиарди за въоръжаване. Това е анти-управленска логичност.
От ВОЛЯ бяхте създали едно социологическо изследване, съгласно което единствено 3% от българите желаят нови оръжия. Дали в този момент процентът е изменен, проучвали ли сте?
Със сигурност в този момент е 0. Нали си давате сметка, че в тази рецесия хората преди всичко мислят по какъв начин да изхранят фамилиите си, по какъв начин да възстановят компанията си… Само като чуят, че нови близо три милиарда ще отидат отвън страната, сигурно са меко казано недоволни. Виждам го и по мненията, които стотици хора ми изпращат в обществените мрежи, по позвънявания, при срещи с доста българи. Пак ще напомня думите на Папа Франциск на Великден: „ Огромните капитали за въоръжаване би трябвало да се пренасочат към здравето и живота на хората ”! Това е целта и за нас от ВОЛЯ! Призовавам останалите партии да мислят и гласоподават с разсъдък и родолюбие!
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР